Baby tips bij warmte

No Comments 1145 Views0


baby-in-bath-tub

Hoe verzorg je je baby bij warm weer?

Je baby heeft in de zomer behoefte aan een koele plaats omdat hij/zij niet goed tegen de warmte kan. Let goed op de temperatuur op zolders en slaapkamers. Ook bij zonloze dagen kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Hieronder vind je belangrijke baby tips bij warmte:

Tip 1
Luchtige kleding is prettig in de warmte. Trek je baby niet meer dan 1 laag kleertjes aan. Bijvoorbeeld een hemdje/romper met een luier. Gebruik bij voorkeur kleertjes van natuurlijke vezels, zoals katoen. Kunststof materialen nemen onvoldoende transpiratievocht (zweet) op. Heb je een plastic boxkleed, leg daar dan ook een molton of badstof hoes op.

Tip 2
Is er binnen geen koele plaats, dan kun je je baby ook buiten in de schaduw zetten. Een wit katoenen lakentje houdt de warmte tegen. Laat je baby niet in de tocht liggen of staan.

Tip 3
Het is beter om baby’s jonger dan 6 maanden helemaal niet in de zon te zetten. Is je baby ouder dan 6 maand, laat hem/haar dan in het voorjaar rustig wennen aan de zon. Gebruik een zonnehoedje of pet en laat je baby niet te lang in z’n blootje. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 30 of hoger.

Tip 4
Doe om de matras een molton voor het opnemen van transpiratievocht en gebruik een lakentje. ‘s Nachts zijn een romper/hemdje, eventueel pyamajasje, luier en een dunne slaapzak voldoende. Eventueel kun je je baby toedekken met een badlaken. Dit glijdt niet zo snel weg als een lakentje.

Tip 5
Als je gaat wandelen, doe dan de kap van de kinderwagen omlaag. Onder de kap kan het erg warm worden. Je kunt beter een parasolletje gebruiken.

Tip 5
Laat je baby nooit alleen achter in de auto! De temperatuur in de auto kan bij warm weer wel oplopen tot 70 graden.

Tip 6
Bij warm weer mag je baby wat vaker in een lauw bad om af te koelen.

Tip 7
Bij warm weer heeft je baby extra vocht nodig. Je kunt je baby 5-10 cc extra water geven naast de flesvoeding. Geef je borstvoeding drink dan zelf 700-1000 ml extra vocht en leg je kind wat vaker aan. Wanneer je kind voldoende plasluiers heeft en levendig is krijgt het  voldoende borstvoeding.

Download hier de folder van het RIVM over warme weersomstandigheden